В Італії заарештували рекордні активи мафії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії заарештували рекордні активи мафії

Казна та Політика
806
В Італії у сицилійського бізнесмена, запідозреного в зв'язках із злочинним угрупуванням Cosa Nostra, вилучили майно на суму 1,5 млрд євро, здійснивши найбільшу конфіскацію за всю історію італійської мафії. Віто Никастрі, 54-річний підприємець, що досяг успіху у сфері альтернативної енергетики, був арештований торік за підозрою в зв'язках з главою сицилійської мафії Маттео Мессіна Денаро.
За даними слідства, Никастрі, який отримав прізвисько "Король вітру" за будівництво численних вітряних електростанцій, використовував свій "екологічний" бізнес як прикриття для відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом.
Під час операції, яка завершилася у вівторок, поліції удалося захопити більше 40 компаній, сотні ділянок землі, розкішні машини, вілли, яхти, цінні папери і десятки поточних рахунків.
За словами міністра внутрішніх справ Роберто Мароні, сума конфіскованого майна стала рекордною для борців з італійською мафією.
В Італії існують п'ять основних мафіозних об'єднань. На Сицилії - "Коза Ностра", в області Калабрія - "Ндрангета", в Неаполі і його околицях діє "Каморра", а на острові Сардинія - "Сакра корона уніта". Окрім цього, в області Апулія є кримінальна організація, яка зветься просто "Мафія".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас