Фірташ виходив із пропозицією купити черкаський "Азот" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ виходив із пропозицією купити черкаський "Азот"

Казна та Політика
475
Підприємець Дмитро Фірташ виходив із пропозицією про купівлю ВАТ "Азот" (Черкаси), одного із провідних українських хімічних підприємств, проте запропонована ціна власника заводу не влаштувала, повідомив журналістам власник "Азоту" Олександр Ярославський у середу.
"Була пропозиція від Фірташа (купити "Азот" ), але доки не влаштувала ціна", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів.
При цьому Ярославський не став конкретизувати, яку суму запропонував Фірташ і у скільки він сам оцінює завод.
Крім того, бізнесмен зазначив, що в даний час він зацікавлений у новому каналі постачання дешевшого природного газу, частка якого у собівартості продукції заводу складає близько 70%.
При цьому він не уточнив, з яких джерел підприємство може отримувати дешевий газ.
Як повідомлялося, до OstChem Group, яка належить Group DF Д.Фірташа, входять виробники азотних мінеральних добрив ВАТ "Концерн "Стирол" (Горлівка, Донецька обл.), ВАТ "Рівнеазот", АТ "Нітроферт" (Естонія), ЗАТ "Таджиказот" (Таджикистан).
Крім того, Фірташ контролює ще низку великих хімічних активів в Україні.
Управляє хімічними активами Фірташа OstChem Holding AG (Австрія).
Чистий збиток "Азоту" в 2009 році склав 213,23 млн грн., тоді як в 2008 році компанія отримала чистий прибуток в 694,38 млн грн. При цьому чистий дохід зменшився на 14,1% " до 2 млрд 960,48 млн грн.
Черкаський "Азот" в даний час виробляє в Україні найбільші об'єми аміачної селітри та аміаку. Підприємство також випускає карбамід, карбамідно-аміачну суміш, а також аміачну воду і сульфат омонію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас