Китай та СБ відзначають 30 років співробітництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай та СБ відзначають 30 років співробітництва

Казна та Політика
160
Китай і Світовий банк відзначають 30-річний ювілей початку співпраці. Взаємодія в цьому форматі принесла багаті плоди, проте сторонам ще належить чимало попрацювати над такими проблемами, як боротьба із бідністю і підтримка після кризового розвитку азійської економіки.
Ювілейне святкування відбулось у Пекіні. Свято проходило у досить діловому форматі. Учасники не стільки раділи своїм досягненням, скільки обговорювали те, як вирішувати існуючі проблеми.
На думку віце-прем'єра Держради КНР Лі Кецяна, головні з них, - збереження бар'єрів у міжнародній торгівлі і недостатня увага до інтересів країн, що розвиваються, на глобальній економічній арені.
"Тільки розширюючи відвертість ринків, ми можемо оптимізувати розміщення ресурсів і зібрати плоди глобалізації. Для отримання взаємної вигоди, країнам необхідно відкривати свої ринки один для одного і позбавитися від бар'єрів на шляху торгівлі і руху технологій", - зазначає Лі Кецян.
Президент Світового банку Роберт Зеллік погодився з високопоставленим китайським політиком. Він також розповів про першочергові завдання у співпраці цієї міжнародної фінансової структури з КНР на найближче майбутнє.
"Після того, як пік фінансової кризи минув, Світовий банк і Китай стикаються з новими викликами. Ми, зокрема, продовжимо боротися з бідністю, від якої в Китаї страждають мільйони людей", - говорить Роберт Зеллік.
Нагадаємо, на сьогодні Китай є третім за обсягами вкладником Світового банку, поступаючись за цим показником тільки Японії та США. Експерти вважають, що така впевнена позиція КНР дозволить країнам, що розвиваються, впливати на ухвалення рішень в цій глобальній фінансовій структурі.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас