Банківську карту для мусульман випустили у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківську карту для мусульман випустили у Росії

Фінтех і Картки
382
Банківську карту для мусульман випустили у Башкирії, де живе велика кількість мусульман. Новий банківський продукт враховує те, що справжній мусульманин не повинен брати гроші під відсотки і отримувати відсотки з грошей, що зберігаються в банці, повідомляє "Голос Росії".
За словами керівника проекту "Мусульманська карта" Алмаза Абдулліна, до банку зверталися клієнти, які були за віросповіданням мусульманами і просили банк не нараховувати відсотки на вклади. Він пояснив, що банк не нараховує відсотки по цьому вигляду вкладів, оскільки вклад не розглядається як банківський депозит, а як форма зберігання коштів. При цьому стягуються гроші за користування особовим рахунком. Ця карта обслуговується відомою платіжною системою, і нею можна користуватися в будь-якому куточку світу. Всі стандартні послуги з мусульманською картою доступні так само, як і із звичайною.
Мусульманська карта відрізняється від звичайних карт тим, що грошові кошти з цих карткових рахунків банк не має права використовувати в заборонених ісламом напрямах діяльності: таких як виробництво і переробка свинини, алкоголь, тютюн, азартні ігри і т. ін. Всі грошові кошти з цього виду продукту банком враховуються на окремому рахунку.
Банку вже надійшли тисячі заявок на оформлення карти. Організатори проекту розраховують, що найближчим часом випуск карт буде налагоджений не лише в Башкирії, але і в інших регіонах Росії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас