Український ринок акцій у вівторок трохи просів на тлі неоднозначності зовнішньої кон'юнктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у вівторок трохи просів на тлі неоднозначності зовнішньої кон'юнктури

Фондовий ринок
106
Український ринок акцій у вівторок закрився помірним падінням під тиском неоднозначної зовнішньої кон'юнктури: індекс "Української біржі" знизився на 0,32% - до 2012,28 пункту, індекс ПФТС - на 0,22%, до 807,23 пункту.
Торгівельна активність трималася на середньому рівні, українські гравці зайняли вичікувальну позицію.
Як відзначив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, протягом всієї торгівельної сесії ринок знаходився в "боковику", при цьому падіння спостерігалося і на відкритті ринку, і напередодні закриття торгівельної сесії на тлі негативного відкриття американської фондової сесії.
На УБ у вівторок більшість "блакитних фішок" закрилися в "негативній зоні".
На цьому фонді виділилося різке зростання акцій банку "Форум" (+2,27%). За словами Іванишина, основним каталізатором зростання акцій банку виступила інформація про проведення зборів його акціонерів 14 жовтня 2010 року, на якому затверджуватимуться підсумки додаткової емісії акцій.
Як відзначив аналітик, розміщення проводитиметься за номінальною вартістю (10 грн.), тому при поточній ціні, навіть не беручи участі в додатковій емісії, портфельний інвестор отримує хороші інвестиційні перспективи.
За словами Іванишина, на цьому фоні спекулянти спробували також "розгойдати" котирування акцій Райффайзен Банку Аваль (+0,88%), тоді як акції Укрсоцбанку просіли разом з ринком (-0,44%).
Крім того, Іванишин відзначив появу чуток про закриття "Форуму" кредитних лімітів на міжбанку.
По акціях концерну "Стирол" (-2,38%) у вівторок продовжилася фіксація прибутку після появи офіційної інформації про нового власника концерну - компанію OstChem Holding AG, підконтрольний Group DF підприємця Дмитра Фірташа. Таким чином, підсумував В.Іванишин, інтерес до паперу проявляють найбільшою мірою короткострокові продавці і "шортисти".
Істотне зростання цього дня продемонстрували акції ГЗК: Північного зросли на 1,76%, Полтавського - на 2,31%.
Серед лідерів за обсягами торгів виявилися акції Авдіївського коксохіму, які трохи просіли (-0,33%) за підсумками дня. За словами В.Іванишина, корекція викликана швидше технічними передумовами, ніж "фундаментальним провалом".
Найслабшу динаміку котирувань у вівторок показали акції компаній гірничо-металургійного сектора і вагонобудівників.
На УБ цього дня обсяг торгів акціями склав 71 млн грн.
На ПФТС укладені угоди на 170 млн грн., у тому числі з акціями - на 13 млн грн.
Як відзначив провідний фахівець торгівельного департаменту компанії "Івекс Капітал" Артем Матешко, статистика єврозони, що вийшла у вівторок, носила переважно негативний характер і на цьому фоні європейські фондові торги велику частину дня проходили в негативному ключі. Зокрема, промвиробництво в єврозоні за підсумками липня не зросло всупереч чеканням, а німецький індикатор економічних чекань ZEW вперше з березня 2009 виявився негативним.
В той же час, додав Матешко, статистика щодо роздрібних продажів в США в другій половині дня, яка виявилася кращою від чекань, допомогла українським біржам закритися на рівнях відкриття.
На думку інвестиційного консультанта компанії "Драгон Капітал" В'ячеслава Орлюка, найближчими днями на українських біржах зберігатиметься невизначеність, при цьому вірогідність яких-небудь активних дій з боку учасників торгів невелика.
За словами експерта, український ринок перебуває в нерішучості: ні "ведмеді", ні "бики" не квапляться брати ініціативу в свої руки, а тому передбачити напрям руху українського ринку складно.
Як відзначив Орлюк, з одного боку, статистика щодо інфляції, безробіття, що виходить на цьому тижні в США, а також дані з ринку нерухомості, в змозі вивести ринок з "сплячки". В той же час, додав він, необхідно враховувати той факт, що в останні дні український ринок досить мляво реагував на всі позитивні новини без винятку при мінімальній участі в торгах іноземних інвесторів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас