Близнюк: Малозабезпечені лише виграють від підвищення тарифів на послуги ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близнюк: Малозабезпечені лише виграють від підвищення тарифів на послуги ЖКГ

Казна та Політика
464
Голова Донецької обласної держадміністрації Анатолій Близнюк переконаний, що малозабезпечене населення України лише матеріально виграє від підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на зустрічі з журналістами. За його словами, держава передбачила необхідну компенсацію всім громадянам країни з низьким доходом. "Держава прийняла попереджуючі заходи і жоден малозабезпечений від цього не постраждає, лише виграє, - сказав Близнюк. - Але за умови, якщо він сам своєчасно звернеться до управління соціального захисту населення. Всі інші, хто має достатній дохід, платитимуть стільки, скільки це коштує".
Губернатор відзначив, що сьогодні при нарахуванні субсидій для населення понижений процентний поріг на платежі. "На сьогоднішній день держава прийняла рішення про зниження порогу платежів від доходу населення. Тобто, якщо вчора пенсіонер, отримуючи 1 тис. грн. пенсії, приміром, йому нараховували за комунальні послуги 400 грн., він платив 15% від цієї суми, а сьогодні він платитиме 10%, тобто, на 5% менше. І людина зовсім не страждає від цього. Це принципово важливо... Решту компенсуватиме держава", - пояснив Близнюк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас