Литвицький: Інтервенції Нацбанку на валютному ринку служать регулюванню ліквідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: Інтервенції Нацбанку на валютному ринку служать регулюванню ліквідності

Валюта
411
Національний банк України (НБУ) у вівторок, як і напередодні, своїми інтервенціями на валютному ринку підтримав ліквідність на адекватному до сьогоднішньої макроекономічної ситуації рівні, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький.
"Інтервенції Нацбанку визначаються різними цілями: як управління валютними резервами, так і підтримання адекватної ліквідності. З врахуванням аналізу макроекономічної ситуації необхідно підтримувати ліквідність в оптимальному стані", - сказав він.
Литвицький уточнив, що НБУ у вівторок збільшив продаж валюти до $96 млн, при цьому курс гривні практично не змінився: 7,919 грн/$1 проти 7,917 грн/$1 напередодні. Він нагадав, що курс гривні в понеділок був найвищим з 3 вересня, що підтверджує відсутність девальваційної тенденції на ринку.
Керівник групи радників глави НБУ додав, що необхідність виходити з інтервенціями для вилучення гривні з ринку викликана необхідністю зважати на об'єктивні тенденції, які характеризують осінній макроекономічний пейзаж: ціновою ситуацією, станом економічної активності і платіжного балансу.
"Враховуючи, що серйозні потоки ліквідності будуть направлені і по інших каналах, зокрема, у зв'язку з випуском ПДВ-облігацій, окрім здійснення валютних інтервенцій, Нацбанк використовуватиме й інші заходи управління ліквідністю", - підкреслив Литвицький.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас