Бухгалтера "Нафтогазу" заарештували в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бухгалтера "Нафтогазу" заарештували в Росії

Енергетика
1515
Марію Кушнір шукали майже два місяці. Те, що екс-бухгалтер перебуває саме у російських сусідів, в СБУ передбачали із самого початку. Але Росія велика, тому вирішили звернутися за допомогою до місцевих силовиків. Операцію із затримання бухгалтера у Волгограді українські і російські силовики проводили разом. Весь цей час Марія Кушнір ховалася в одному із спальних районів міста - Кіровському. Як говорять місцеві жителі, цей район вважається одним ін найбільш неблагополучних.
Нагадаємо, Марія Кушнір є фігуранткою у справі про розкрадання газу. На початку 2009 року, коли відбувалося розмитнення газу "РосУкрЕнерго" на користь "Нафтогазу", Кушнір працювала заступником головного бухгалтера в українській компанії.
- Її функцією було лише поставити потрібний підпис. Саме вона дала команду поставити газ на баланс "Нафтогазу" і підписала первинний документ, - пояснював свого часу її функціональні обов'язки в "Нафтогазі" глава СБУ Валерій Хорошковський.
На батьківщині Кушнір вже передбачали перебування в СІЗО поряд з іншими фігурантами цієї справи: Ігорем Діденком, Анатолієм Макаренком і Тарасом Шепітьком. Але майже відразу після порушення кримінальної справи жінка "зникла" з поля зору СБУ і слідчих.
Зараз колишній бухгалтер "Нафтогазу" перебуває у волгоградському СІЗО. Найближчим часом її повинні відправити додому. Якщо провина буде доведена, Марії Кушнір загрожує більше трьох років позбавлення волі.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас