парламент Білорусі призначив президентські вибори на 19 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

парламент Білорусі призначив президентські вибори на 19 грудня

Казна та Політика
222
Президентські вибори у Білорусі відбудуться 19 грудня, таке рішення прийняте палатою представників Національних зборів країни.
За прийняття постанови палати представників національних зборів про призначення дати виборів президента Білорусі 19 грудня 2010 року проголосували 108 із 110 депутатів палати представників.
Голова парламентської комісії з державного будівництва, місцевого самоврядування і регламенту Василь Байков, представляючи парламентарям проект постанови палати представників Національних зборів Білорусі "Про призначення виборів президента Республіки Білорусь", заявив, що за національним законодавством, вибори повинні відбутися не пізніше, ніж за два місяці до закінчення терміну повноважень попереднього президента.
"Найбільш оптимальною датою є 19 грудня", - сказав В.Байков.
Як заявив голова палати представників Володимир Андрійченко, "19 грудня є найбільш відповідною датою, я думаю, це найбільш оптимальний варіант".
За його словами, "ця дата проведення президентських виборів відповідає Конституції, виборчому законодавству, і за необхідності є можливість провести другий тур голосування".
В.Андрійченко також підкреслив, що 19 грудня дозволяє забезпечити можливість участі у виборах максимальній кількості громадян Білорусі.
Як передає кореспондент агентства, відповідно до чинного законодавства, президентські вибори необхідно провести не пізніше 6 лютого 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас