Глава МВФ: Бюджетне стимулювання стало ключовим у боротьбі з фінансовою кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВФ: Бюджетне стимулювання стало ключовим у боротьбі з фінансовою кризою

Казна та Політика
213
Заходи бюджетного стимулювання стали ключовими в стримуванні фінансової кризи, виникнення другої хвилі рецесії маловірогідне, сказав в інтерв'ю телеканалу CNBC директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан.
За словами глави МВФ, влада США зробила правильний вибір заходів боротьби зі сповільненням зростання економіки і прийняли правильні рішення для забезпечення стійкого відновлення.
"Той факт, що пакет стимулюючих заходів був повністю корисним, зараз ніхто не ставить під сумнів, - сказав Стросс-Кан. - Я вважаю, що ті заходи, які США приймають сьогодні, правильні. Думаю, що завдяки підтримці влади економіка в результаті зростатиме, і це призведе до створення нових робочих місць".
При цьому глава фонду додав, що ефект від кроків влади США не буде моментальним. "Нам необхідно почекати один або два квартали", - сказав він.
Раніше Стросс-Канн в інтерв'ю агентству Bloomberg заявив, що світова економіка може виявитися не в змозі забезпечити упевнене зростання числа робочих місць в майбутні роки, при цьому в Європі найвищий ризик слабкого економічного зростання і збереження високого безробіття.
Стросс-Кан вказав, що відновлення економіки "йде не такими швидкими темпами, як ми чекали, але все-таки це відновлення з деякою мірою невизначеності". Він також порадив країнам, що згортають заходи економічної підтримки, не припиняти реалізацію відразу всіх заходів, оскільки це може завдати шкоди відновленню їхніх економік.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас