Японський банк "Ніхон Сінко Гінко", який перебуває у стадії банкрутства, почав повертати гроші вкладникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський банк "Ніхон Сінко Гінко", який перебуває у стадії банкрутства, почав повертати гроші вкладникам

Казна та Політика
188
Крупний японський банк "Ніхон Сінко Гінко", стосовно якого минулого тижня була запущена процедура банкрутства, почав повертати гроші вкладникам відповідно до урядової програми страхування депозитів.
В понеділок вранці клієнтів прийняли 16 з 114 відділень банку, робота яких була зупинена минулої п'ятниці розпорядженням Міністерства фінансів країни. Вкладники почали отримувати компенсації в розмірі до 10 млн ієн (119 тис. доларів). За повідомленням державної Корпорації страхування депозитів загальна сума виданих компенсацій перевищила 5 млрд ієн (близько 60 млн доларів).
За інформацією ІТАР-ТАРС, робота інших відділень банку з видачі компенсацій відновиться протягом найближчих 2-3 тижнів.
До моменту припинення операцій в банку "Ніхон Сінко Гінко", що спеціалізувався на видачі кредитів малому бізнесу, на рахунках 126 779 клієнтів було 582 млрд ієн (близько 7 млрд доларів), з яких лише 1,9% не покриваються державною програмою страхування депозитів.
За інформацією ділової газети Nikkei, збитки банку в першій половині 2010 фінансового року склали понад 150 млрд ієн (близько 1,8 млрд доларів), що змусило Мінфін запустити процес його банкрутства. Як раніше заявив міністр фінансів країни Йосіхіко Нода, "банкрутство "Ніхон Сінко Гінко" не повинно негативним чином позначитися на банківській системі Японії".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас