Баррозу пообіцяв наблизити Україну до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу пообіцяв наблизити Україну до ЄС

Казна та Політика
215
Президенти України і Європейської комісії Віктор Янукович і Жозе Мануель Баррозу підтверджують готовність тісно співробітничати з метою наближення України до Європейського Союзу.
Про це йдеться в їхній спільній заяві, поширеній сьогодні після зустрічі в Брюсселі, інформує УНІАН.
"Президенти вказали на свою чітку підтримку подальшого зміцнення відносин між Україною і ЄС і підтвердили готовність тісно співробітничати для сприяння виконання порядку денного реформ в Україні з метою наближення України до Європейського Союзу", - написано в заяві.
В документі відзначається, що керівники України і Єврокомісії обмінялися думками стосовно переговорів про угоду про асоціацію і, зокрема, про створення зони вільної торгівлі. Сторони сзвалили досягнутий прогрес і висловили надію стосовно прискорення і швидкого завершення переговорів.
Крім того, лідери обговорили майбутній План дій з введення безвізового режиму і схвалили співпрацю "в низці галузей".
Янукович і Баррозу підкреслили важливість домовленості України з МВФ, яка дає можливість Євросоюзу надати Україні макрофінансову допомогу на суму 610 млн євро.
В заяві наголошується, що президент Єврокомісії вітав схвалення Україною закону про функціонування ринку газу, а також про кроки для завершення процесу вступу до Енергетичної співдружності.
Крім того, в заяві відзначається, що відносини між ЄС і Україною базуються на загальній історії і загальних цінностях, таких як демократія, ринкова економіка, пошана до прав людини і верховенство права.
"Вони (президенти) відзначили в цьому контексті життєво важливу роль вільних ЗМІ і незалежного судочинства для продовження зміцнення демократичного розвитку України. Вони також підкреслили важливість майбутніх місцевих виборів в Україні, які мають бути проведені відповідно до міжнародних стандартів", - написано в документі.
Баррозу і Янукович схвалили спільну ініціативу ЄС про розвиток Криму, в рамках якої виділено 12 млн євро в 2010 році для розвитку регіону. Лідери також обговорили відносини з Російською Федерацією, ситуацію в Молдові і процес врегулювання Придністровського конфлікту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас