УКБС: Банки критикують НБУ за непрозорість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС: Банки критикують НБУ за непрозорість

Валюта
404
Банківське співтовариство невдоволене зростанням кількості нормативних актів Національного банку України (НБУ), що приймаються без обговорення з банківським співтовариством, повідомила прес-служба Асоціації "Український кредитно-банківський союз" (УКБС).
"Останнім часом збільшилися кількість нормативних актів НБУ, що приймаються без обговорення з банківським співтовариством, що часто призводить до незбалансованих рішень регулятора. При цьому нововведення Нацбанку вимагають технологічних і методологічних змін в дуже стислі терміни, що часто порушує процес нормального функціонування банківської установи", - йдеться в повідомленні.
За даними УКБС, на відміну від інших міністерств і відомств України, що намагаються реалізувати на практиці світовий досвід відвертості своєї діяльності, НБУ залишається закритою структурою.
"Впровадження прозорості і колегіальності дозволить Нацбанку уникнути непорозумінь з фінансово-кредитними установами після прийняття нових нормативних документів. Адже банки будуть заздалегідь проінформовані про ініціативи регулятора, що забезпечить їм можливість належним чином підготуватися до необхідних змін", - підкреслюється в повідомленні.
Одним з варіантів вирішення проблеми, за словами генерального директора УКБС Галини Оліфер, може стати підготовка законодавчої ініціативи, яка зобов'яже Нацбанк залучати банківське співтовариство до нормотворчого процесу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас