Справи Діденка та Макаренка вже готують до суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справи Діденка та Макаренка вже готують до суду

Кримінал
363
Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський доручив своїм підлеглим до 20 вересня передати до суду кримінальні справи проти екс-першого заступника голови НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка і екс-голови Держмитслужби Анатолія Макаренка.
Про це повідомляє журнал "Фокус" із посиланням на джерело в СБУ.
За словами джерела, кримінальні статті, за якими звинувачують колишніх чиновників Юлії Тимошенко, нібито мають бути посилені.
“Якщо зараз Макаренко звинувачується за статтею недбалість, то до моменту передачі до суду його справа має бути перекваліфікована по статті привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”, - зазначає джерело.
“А у Діденка стаття привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем має бути замінена на статтю перевищення влади або службових повноважень”, - повідомляє "Фокус".
“Звичайно, до 20 вересня до суду справа може і не дійти. Все залежить від того, скільки обвинувачені знайомитимуться зі справами. Там вже не один том і теоретично, вони можуть читати щодня по одному абзацу”, - зазначило джерело в СБУ.
Крім того, за даними джерела, в справі з'явилася товарознавча експертиза з оцінкою вартості газу, який належить "РосУкрЕнерго", в крадіжці якого зараз і звинувачують Діденка з Макаренком.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас