Банк HRE отримає додаткові держгарантії на 40 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк HRE отримає додаткові держгарантії на 40 мільярдів євро

Казна та Політика
204
Інвестиційний банк Hypo Real Estate (HRE), врятований від банкрутства німецькою державою, отримає додаткові гарантії на суму близько 40 мільярдів євро.
Про це повідомляє агентство AFP із посиланням на представника фонду з порятунку банків від банкрутства Soffin. За словами представника, рішення вже прийняте, окреслені заходи спрямовані на запобігання можливому загостренню ситуації.
Напередодні інтернет-портал журналу Stern повідомив, що в HRE знов виникли серйозні проблеми. У найгіршому випадку банк може оголосити про неплатоспроможність до 22 вересня. Нові гарантії надані для того, щоб пом'якшити наслідки "несприятливого розвитку на кредитних ринках", пояснив представник Soffin. За його словами, в рамках прийнятих заходів передбачається розширити співпрацю HRE з так званим "поганим банком" для того, щоб позбавитися від токсичних цінних паперів.
У 2008 році HRE отримав від держави гарантії на 102 мільярди євро, а також капітал у розмірі 7,7 мільярдів євро, нагадує агентство dpa. В п'ятницю співробітники банку у відповідь на запит не підтвердили, але і не заперечували факт отримання нових гарантій. "Ми не коментуватимемо повідомлення на цю тему", - заявила офіційний представник HRE Ніна Люкс.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас