ЦВК не вистачає грошей на вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК не вистачає грошей на вибори

Казна та Політика
126
Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявляє про недофінансованість місцевих виборів на 300 мільйонів гривень.
Про це він повідомив журналістам.
"В законі про держбюджет на 2010 рік передбачені витрати (на місцеві вибори) у розмірі 1,32 мільярдів гривень. Нам додатково було б необхідно близько 300 мільйонів гривень", - сказав Магера.
Він зазначив, що ЦВК звертатиметься до Міністерства фінансів і комітету Верховної Ради з питань бюджету відносно ситуації, що склалася з фінансуванням.
Магера додав, що ЦВК намагатиметься заощадити кошти на тих витратах, де це можливо, зокрема, можливо, вдатися до скорочення ефірного часу на телебаченні і радіо, яке надається учасникам виборчогопроцесу за рахунок бюджетних коштів.
Нагадаємо, раніше Магера заявляв, що вважає кошти, які вже виділені комісії для проведення місцевих виборів, достатніми для початку виборчого процесу.
На початку липня Верховна Рада внесла зміни до державного бюджету на 2010, виділивши 1,04 мільярда гривень на проведення місцевих виборів.
За бюджетною програмою "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів" об'єм необхідних витрат складає 1,3 млрд. гривень.
Вибори відбудуться 31 жовтня.
9 вересня президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністрові Миколі Азарову забезпечити належне фінансування місцевих виборів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас