Deutsche Bank продасть свої акції на 9 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank продасть свої акції на 9 мільярдів євро

Фондовий ринок
278
Deutsche Bank (DB) планує продати свої акції на 9 мільярдів євро (11,4 мільярда доларів) для того, щоб збільшити свою частку в Deutsche Postbank, а також відповідати правилам, що посилилися, із достатності капіталу і резервам. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на анонімне джерело.
Продаж паперів найбільшого банку Німеччини може відбутися вже наступного тижня, проте залежить від підтримки операції декількома інвестбанками, з якими DB веде переговори. Deutsche Bank, що зараз володіє 30 відсотками акцій Deutsche Postbank, має право на викуп додаткового пакету акцій.
Раніше гендиректор банку Йозеф Аккерманн заявляв про те, що DB продаватиме папери лише для фінансування покупок активів. Проте агентство зазначає, що це рішення може бути пов'язане із засіданням в найближчі вихідні Базельського комітету, який виробляє нові правила для банківської сфери континенту. Ці правила можуть зажадати від кредитних установ збільшити свої резерви.
Deutsche Bank показав один з кращих результатів під час стрес-тестів європейських банків. Показник достатності капіталу банку навіть при найбільш песимістичному варіанті розвитку подій склав 9,7 відсотка (при мінімальному рівні в 6 відсотків). В той же час Postbank виявився поблизу від нижнього кордону з 6,6 відсотка.
Deutsche Bank є одним з найбільших банківських холдингів в світі. У 2009 році його виручка склала 27,95 мільярда євро, а обсяг активів - півтора трильйони євро.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас