Азаров: Ми будемо стимулювати вихід на пенсію на рік пізніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Ми будемо стимулювати вихід на пенсію на рік пізніше

Казна та Політика
942
"Пенсійна реформа в Україні неминуча, вона повинна передбачати цілу систему стимул-реакцій для того, щоб людина сама виявляла бажання виходити на пенсію, як мінімум, на рік пізніше", - про це на нараді в Сімферополі, присвяченій питанням соціально-економічного розвитку АРК, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.
"Суть пенсійної реформи полягає в тому, аби зробити гідними пенсії, на які можна жити, а не існувати", - підкреслив прем'єр-міністр. Це зовсім не означає, сказав М.Азаров, що уряд хоче за рахунок населення вирішити проблеми наповнення Пенсійного фонду. "Перед нами стоїть завдання перейти на ту пенсійну систему, яка вже багато років діє в європейських країнах, досвід яких зараз нами вивчається", - зазначив він.
Зокрема, повідомив М.Азаров, передбачається відкриття спеціальних персоніфікованих рахунків, на яких акумулюватимуться відрахування громадян, аби людина сама формувала свою пенсію протягом робочої кар'єри. "Отримувати зарплату в конвертах стане невигідно, оскільки люди не захочуть обкрадати самі себе", - підкреслив глава українського уряду.
За його словами, опозиція спекулює, у тому числі і на питаннях пенсійної реформи, яка в Україні доки не проводилася.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас