Відпустку у зв'язку із вагітністю відмовились вносити до трудового стажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відпустку у зв'язку із вагітністю відмовились вносити до трудового стажу

Казна та Політика
4149
Верховна Рада відмовилася ввести зарахування до трудового стажу періоду перебування у відпустці у зв'язку з вагітністю і пологами.
За прийняття в цілому відповідного законопроекту №4694 проголосували 38 депутатів за мінімально необхідних 226.
Проект закону передбачав внесення змін до статей 11 і 19 закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", що передбачають зарахування до страхового стажу періоду знаходження у відпустках у зв'язку з вагітністю і пологами.
Крім того, документ передбачав внесення змін до статті 40 закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" для запобігання зниженню коефіцієнта зарплати (доходу), що враховується при розрахунку пенсії.
У відповідності з такими змінами передбачалося, що за бажанням застрахованої особи при розрахунку пенсії можуть виключатися періоди перебування у відпустці з догляду за дитиною до досягнення 3-річного віку, періоди проходження служби в Збройних Силах, Службі Безпеки України, Міністерстві внутрішніх справ, періоди догляду за дитиною-інвалідом, інвалідом першої групи або за особою похилого віку, що вимагає постійного догляду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас