Банк Японії опублікував тривожні протоколи свого засідання 9-10 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії опублікував тривожні протоколи свого засідання 9-10 серпня

Казна та Політика
855
Побоювання членів правління Банку Японії стосовно спостережуваного останнім часом зростання ієни вже зросли під час серпневого засідання, до того, як банк пізніше в серпні прийняв рішення про пом'якшення грошово-кредитної політики. Про це свідчать протоколи засідання 9-10 серпня, опубліковані в п'ятницю центральним банком Японії, передає Dow Jones Newswires.
"Члени правління погодилися, що події на валютних ринках і їх вплив на економічну активність в Японії як і раніше вимагають пильної уваги", - йдеться в протоколах.
"Багато членів заявили про підвищення вірогідності того, що зростання ієни може чинити тиск на зростання експорту і прибутку компаній", - повідомляється в протоколах.
Під час засідання правління банку вирішило залишити свою ключову процентну ставку на рівні 0,1%, на якому вона знаходиться з грудня 2008 року, і не приймати жодних подальших нетрадиційних заходів пом'якшення грошово-кредитної політики.
Проте в умовах сильного тиску з боку уряду і ринків у бік того, щоб зробити більше для запобігання зростанню ієни, центральний банк 30 серпня продовжив спеціальну програму кредитування під час надзвичайного засідання. Банк Японії прийняв рішення надавати фінансовим інститутам кредити терміном на шість місяців на суму в 10 трлн ієн на додаток до тримісячних кредитів на суму в 20 трлн ієн, що надається останні декілька місяців.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас