Банківські регулятори готують фінальний проект правил Базель III — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківські регулятори готують фінальний проект правил Базель III

Валюта
455
Представники органів банківського нагляду і центральних банків 27 країн світу, що входять в Базельський комітет з банківського нагляду при Банку міжнародних розрахунків, зберуться в ці вихідні в швейцарському Базелі, щоб затвердити остаточний варіант проекту найважливішої реформи фінансового сектора за останні десятиліття.
В цілому очікується, що сторонам удасться досягти консенсусу, хоча можливі заперечення Німеччині і США проти низки положень проекту, пише Financial Times.
Одним з найважливіших моментів зустрічі буде оголошення коефіцієнтів для банківського капіталу.
На думку представників банківської галузі, мінімальний поріг достатності капіталу першого рівня (Tier 1) - одного з найбільш поширених показників фінансової стабільності банків - буде піднятий з 4% до 6-8%. Коефіцієнт достатності основного капіталу першого рівня, що враховує лише найбільш високоякісні активи, ймовірно, буде підвищений з 2% до 4%.
Банки також повинні будуть підтримувати так звані додаткові капітальні буфери, що зазвичай становлять до 3 процентних пунктів понад норму достатності капіталу плюс ще 1-2 процентні пункти для системотворчих фінансових установ.
В липні, коли був опублікований проект нових правил, Німеччина стала єдиною з 27 країн, представлених в Базельському комітеті з банківського нагляду, яка заявила про те, що може не погодитися з посиленням визначення капіталу. Передбачається, що представники ФРН виступатимуть за збереження мінімального порогу достатності капіталу першого рівня (Tier 1) на рівні 4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас