Сумарний дефіцит бюджетів німецьких міст і общин досяг рекордних розмірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сумарний дефіцит бюджетів німецьких міст і общин досяг рекордних розмірів

Казна та Політика
206
Попри зростання німецької економіки, дефіцит бюджету німецьких міст і общин в 2010 році зросте майже удвічі в порівнянні з кризовим 2003-м - до 15 млрд євро. Про це повідомляє Welt із посиланням на фінансову доповідь, представлену Об'єднанням німецьких міст.
Йдеться про найбільший дефіцит з часів закінчення Другої світової війни. За словами глави Об'єднання німецьких міст Штефана Артікуса, його зростання пояснюється безперервним збільшенням витрат муніципалітетів на соціальні потреби при слабкому збільшенні доходів і зборів.
В доповіді наголошується, що дефіцит місцевих бюджетів в 2010 році складе 200 євро на одного жителя, що майже в два рази більше, ніж в період найважчої фінансової кризи німецьких муніципалітетів в 2003 році. Не дивлячись на те, що з 2006-го по 2008 рік бюджет муніципалітетів був профицитним, дефіцит бюджету німецьких міст, на думку експертів, є структурним.
Для виправлення становища представники Об'єднання німецьких міст пропонують звільнити муніципалітети від частини соціальних виплат і збереження промислового податку, який є основним джерелом надходжень до муніципальної скарбниці. Зі свого боку представники бізнесу вимагають повністю відмінити цей податок, який в умовах економічної кризи і падіння прибутку стає особливо руйнівним.
Як зазначає Deutsche Welle, за даними на 2005 рік, об'єднання німецьких міст налічувало 5 500 членів. 219 міст входять до нього безпосередньо, інші - через земельні організації. На їх частку припадає більше половини населення Німеччини - 51 млн жителів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас