Ірландські банки розпродадуть картини через фінансову кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландські банки розпродадуть картини через фінансову кризу

Казна та Політика
219
Банк Ірландії має намір розпродати свою художню колекцію, повідомляє Bloomberg.
На рішення керівництва банку вплинув той факт, що в першій половині 2010 року прибуток цієї установи знизився на 66 відсотків. Художня колекція почала формуватися ще в 70-х роках минулого століття і на сьогоднішній день включає близько 2000 предметів. Зокрема, до неї входять картини ірландських художників Пола Генрі, Луі ле Брока і Роберта Баллаха
Вартість найцінніших робіт із колекції Банку Ірландії досягає 100 тисяч євро. При цьому співробітники аукціонного будинку James Adam & Sons радять установі не розпродавати дешевші картини, оскільки на них просто не буде попиту.
Передбачається, що услід за Банком Ірландії розпродаж художніх колекцій можуть здійснити й інші ірландські фінансові установи, результати діяльності яких в першому півріччі 2010 року виявилися низькими. Зокрема, маються на увазі Об'єднані Ірландські Банки та Англо-Ірландський банк.
Деякі фахівці вважають, що розпродаж об'єктів мистецтва не допоможе банкам виправити фінансову ситуацію. "Це лише спроба врятувати обличчя. Банки прагнуть показати, що рухаються у правильному напрямі", - заявив Домінік Мілмо-Пенні, арт-дилер з Дубліна.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас