Тимошенко: В разі укладення мирової угоди з Vanco Україна в найближчі 30 років ніякого реального доходу не отримає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: В разі укладення мирової угоди з Vanco Україна в найближчі 30 років ніякого реального доходу не отримає

Казна та Політика
493
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що в разі укладення Кабінетом Міністрів України мирової угоди з компанією Vanco Prуckerchenska Ltd. (Британські Віргінські острови) Україна в найближчі 30 років ніякого реального доходу отримувати не буде. Про це сказано в заяві Ю.Тимошенко, розміщеній на її офіційному сайті.
"Якщо буде укладено мирову угоду, Україна надовго забуде про власний Чорноморський шельф, тому що за тих умов, на яких збирається розробляти його "Венко", держава в найближчі 30 років ніякого реального доходу - ні грошима, ні вуглеводами - отримувати не буде", - заявила Ю.Тимошенко.
Також вона відзначила, що "услід за задоволенням мільярдних апетитів "РосУкрЕнерго", яке обернулося підвищенням тарифів на газ для кожного громадянина, В.Янукович гасить передвиборні векселі перед українськими і російськими мільярдерами, які прикрилися під вивіскою псевдоамериканської компанії "Венко". Саме так треба розуміти інформацію про намір уряду укласти мирову угоду з "Венко".
Як повідомлялося, міністр з питань охорони природного середовища Микола Злочевський заявив, що Мінприроди прогнозує підписання мирової угоди з Vanco Prуckerchenska до жовтня 2010 року.
"Ми стараємося, щоб компанія почала свою роботу. Президент сказав, що ми повинні підтримувати інвесторів, ми і підтримуємо інвесторів", - сказав М.Злочевський.
При цьому він уточнив, що підписання мирової угоди передбачатиме надання права компанії приступити до розробки всіх тих площ, по яких вона стала переможцем в конкурсі, проведеному в 2006 році.
У свою чергу, міністр палива і енергетики України Юрій БОЙКО підтвердив, що в даний час проводиться остаточне узгодження між українською стороною і Vanco Prуckerchenska проекту мирової угоди і вона може бути підписана найближчим часом.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України запропонував компанії Vanco Prуckerchenska укласти мирову угоду по тяжбі, пов'язаній з розірванням урядом України договору про розділ продукції.
13 травня ц.р. прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що в уряді України на даний момент готуються пропозиції щодо мирової угоди для вирішення конфліктної ситуації з компанією Vanco.
На даний момент в Арбітражному інституті Торгівельної палати Стокгольма перебуває позов компанії "Венко" до уряду України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас