Гречка в Росії з початку року подорожчала майже в 2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гречка в Росії з початку року подорожчала майже в 2 рази

Аграрний ринок
212
Гречана крупа в Росії з початку поточного року подорожчала на 96,1 відсотка. Про це йдеться в офіційному прес-релізі Росстату.
За тиждень з 31 серпня по 6 вересня інфляція в Росії прискорилася до 0,2 відсотка в порівнянні з 0,1 відсотка тижнем раніше, а з початку року досягла 5,6 відсотка. Для порівняння, торік вереснева інфляція в країні була нульовою, а з початку року до вересня склала 8,1 відсотка.
За минулий тиждень гречка стала одним з лідерів подорожчання в РФ: ціни на неї збільшилися на 8,7 відсотка. Курячі яйця подорожчали на 13,7 відсотка, пшоно - на 2,7 відсотка, картопля - на 1,8 відсотка. Сметана, молоко, сир і вершкове масло зросли в ціні на 1,1-1,3 відсотка.
В серпні інфляція в Росії, за даними Росстату, склала 0,6 відсотка. Як правило, в серпні спостерігається нульова інфляція, проте на тлі засухи, яка погубила майже третину урожаю, ціни в країні зростають.
На початку вересня перший заступник голови ЦБ Росії Олексій Улюкаєв попередив, що "ціновий шок" від засухи продовжиться в Росії ще впродовж трьох-шести місяців. Він також заявив, що інфляція у вересні може сповільниться в порівнянні з серпневим показником і, імовірно, бути менше, ніж 0,2 відсотка в тиждень.
В Мінекономрозвитку РФ раніше вже переглянули прогноз щодо інфляції за підсумками поточного року у бік зменшення. Якщо раніше російські чиновники чекали, що ціни в країні збільшаться на 6,5-7,5 відсотка, то тепер вважають, що зростання цін складе 7,5-7,8 відсотка.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас