До списку 100 кращих вузів світу не потрапив жоден з українських — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До списку 100 кращих вузів світу не потрапив жоден з українських

1337
Британська газета "Гардіан" опублікувала рейтинг ста кращих університетів у світі. Перше місце зайняв Кембриджський університет (Британія), витіснивши на другий рядок торішнього лідера - Гарвардський університет (США). Замикає трійку Йельський університет (США).
Рейтинг складений за результатами статистичного опитування про рівень якості освіти і науково-дослідної роботи в університеті, привабливості його випускників для роботодавців, кількості іноземних філій і студентів з-за кордону.
В першу десятку університетів світу увійшли шість американських і чотири британські вузи. Що стосується країн, то тут беззастережним лідером є США: у рейтингу представлений тридцять один американський університет. На другому місці Британія - дев'ятнадцять університетів, на третьому, з великим відривом, Австралія - сім університетів. Четверте місце ділить Німеччина і Японія - по п'ять вузів. До речі, розмір і економічна потужність країни зовсім не завжди забезпечує лідерство: наприклад, в Нідерландів в списку чотири вузи, а у Франції - всього два.
Примітно, що для роботодавців найпривабливішим залишається Гарвард. Але високий рівень науково-дослідної діяльності, який відзначили 15 тисяч опитаних учених, забезпечив перемогу Кембриджу.
З пострадянських університетів у рейтингу присутній Московський державний університет імені Ломоносова (93 місце). Це вражаючий прогрес - в 2009 році МДУ до топ-100 не увійшов, зайнявши 101-е місце, а в 2008 році був 183-му. Що стосується України, то жоден наш вищий навчальний заклад до топ-100 рейтингу не потрапив.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас