Банкіри прогнозують зниження ставок автокредитування на 1-1,5% до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри прогнозують зниження ставок автокредитування на 1-1,5% до кінця року

Кредит&Депозит
274
Банкіри прогнозують зниження процентних ставок автокредитування на 1-1,5% до кінця поточного року, а також розширення програм лояльності в цьому сегменті.
"Ринок автокредитування поступово відновлюється. На початок року авансовий внесок позичальника по таких кредитах складав 40-50%, зараз деякі банки понизили його навіть до 15%-20%. До кінця року авансовий внесок може зменшитися до 10%. Можливо, будуть програми з нульовими авансовими внесками. До кінця року ставки по автокредитах можуть знизитися на 1-1,5%", - сказав директор департаменту маркетингу роздрібного бізнесу VAB Банку Антон Шаперенков під час круглого столу на тему "Як розвиватиметься ринок автокредитування найближчим часом" в Києві.
За його словами, в даний час ефективні ставки по автокредитах складають близько 20-24%. При цьому ефективна ставка по автокредитуванню окремих банків інколи досягає і 26-28%.
Як відзначив експерт, в поточному році на ринку автокредитування спостерігається збільшення кількості банків-учасників: якщо на початку року на ринку активно кредитували максимум п'ять банків, то в даний час - близько 25 банків.
Про поступове відновлення ринку автокредитування також свідчать зростання питомої ваги продажів автомобілів у кредит в загальному обсязі таких продажів з 5% торік до 10-12% в поточному році.
"Наступного року рівень продажів автомобілів у кредит може скласти 20-25%. Але ці цифри доки непорівнянні з цифрами, які були до кризи, коли в кредит продавалося до 60% автомобілів", - сказав він.
За оцінкою начальника управління альтернативних каналів продажів Астра Банку Віталія Жихарцева, до кінця поточного року процентні ставки по автокредитах можуть вийти на докризовий рівень.
"В даний час ставки по автокредитах наближаються до докризового рівня в 18-22%. До кінця року ми вийдемо на докризовий рівень умов автокредитування", - сказав експерт.
За його оцінкою, в даний час банки щомісячно надають 1-1,2 тис. автокредитів, і число таких кредитів зростатиме.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас