Fitch вірить у Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch вірить у Росію

235
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги Російської Федерації в іноземній і національній валютах на рівні "BBB". Одночасно покращено прогноз по рейтингах з "стабільного" на "позитивний", йдеться в повідомленні агентства.
"Російська економіка відновлюється після удару світової фінансової кризи. Зміна прогнозу на "позитивний" відображає упевненість Fitch в тому, що зниження рівня інфляції, перехід до гнучкішої курсової політики, крупні погашення зовнішнього боргу приватного сектора, стабілізація в банківському секторі і зростання валютних резервів понизять фінансову вразливість країни", - наводиться в повідомленні коментар глави відділу країн Європи Fitch Ratings, що розвиваються, Еда Паркера.
Обсяг ВВП Росії в II кварталі 2010 року зріс на 5,2%, а за підсумками 2009 року впав на 7,9%. Аналітики Fitch прогнозують, що в 2010 році цей показник збільшиться на 4,3%, в 2011 і 2012 роках - на 4%. Відновлення економіки Росії Fitch вважає "досить збалансованим", оскільки воно забезпечене зростанням цін на нафту, підвищенням реальних доходів населення, посиленням фінансових потоків і стабілізацією довіри до фінансової системи.
Прогноз Fitch щодо ВВП РФ в 2010 році повністю збігається з оцінкою Міжнародного валютного фонду. Мінекономрозвитку РФ чекає, що за підсумками року зростання ВВП становитиме 4%. Зростання ВВП Росії в першому півріччі поточного року було на рівні 4,2%.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас