Fitch змінило прогноз для страховиків життя США на стабільний з негативного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch змінило прогноз для страховиків життя США на стабільний з негативного

187
Міжнародне рейтингове агентство Fitch змінило прогноз для сектора страхування життя США на "стабільний" з "негативного". Як повідомляється в прес-релізі агентства, "негативний" прогноз був присвоєний галузі у вересні 2008 року через побоювання стосовно погіршення кредитних і фондових ринків, а також очікуваного впливу цього на капітал, прибуток і ліквідність компаній сектора.
"Стабільний" прогноз вказує на впевненість Fitch в тому, що рейтинги переважної більшості страховиків будуть підтверджені в рамках перегляду протягом наступних 12-18 місяців. Також прогноз відображає поліпшення балансу компаній страхування життя і операційних базових чинників.
"Fitch відзначає, що стабільне поліпшення інвестиційної оцінки і ліквідності фінансових ринків призвело до істотного скорочення інвестиційних втрат, що дозволило галузі збільшити капітал і залучати короткострокове фінансування", - йдеться в повідомленні.
З вересня 2008 року Fitch понизило рейтинги 35 з 55 американських страховиків життя один раз або більше, при цьому двом компаніям рейтинги були покращені.
Основними ризиками для галузі в найближчі 12-18 місяців агентство вважає невизначеність економічного прогнозу і можливість другої хвилі рецесії; більші, ніж очікувалося, збитки від активів, пов'язаних з комерційною нерухомістю; рекордно низькі процентні ставки, які роблять вплив на інвестиційний дохід, і невизначеність щодо подальшої зміни ставок.
Найбільшими в США компаніями у сфері страхування життя є MetLife Inc. і Prudential Financial Inc.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас