Проїзні на метро тепер популярні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзні на метро тепер популярні

Казна та Політика
723
Віконця на станціях метрополітену в Києві атакують пасажири. Питання, в основному, дуже передбачені: "А проїзні подорожчають?", "А вони ще діють?", "А куплені в неділю жетони підходять?" Працівники підземки признаються, що ажіотаж довкола подорожчання проїзду поки не затихає. І якщо раніше проїзні купували хіба що заможні пасажири, що вічно квапляться, то нині попит на них зріс в рази. Адже тепер це найекономніший варіант.
В дирекції державного підприємства запевняють, що в подорожчання має цілком реальні економічні причини. Мовляв, собівартість однієї поїздки становить 2 гривні 40 копійок. Правда, є і альтернативні думки. Колишній заступник начальника Управління транспорту КМДА Петро Костенко сказав, що реальна вартість поїздки в столичному метрополітені становить всього 70-80 копійок. Не більше. Мовляв, доходів у підприємства і так вистачає: рекламні площі, монітори, торгівельні площі. Ними б лише з розумом розпорядитися.
Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що підвищення вартості проїзду в столичному метро призведе до збагачення фінансових спонсорів і оточення Віктора Януковича. "Усунули Черновецького, поставили донецького "наглядача" в Києві. І він сьогодні, по суті, володіє фінансовими потоками метрополітену", - підкреслила лідер опозиції. І передбачила, що наступним кроком влади буде підвищення тарифів на електроенергію.
Не за горами і подорожчання проїзду в маршрутках. Говорять, вартість квитка в автобусі скоро зросте до 2,5-3 грн. Хоча і офіційного підтвердження інформації поки не було.
- Ми і людей розуміємо, але виходу немає: працювати в збиток собі не буде ніхто, - розповів "ВВ" Олександр Іванов, водій одного з маршрутних автобусів. - Господар нам так і сказав: виручка має бути в два рази більшою. Отже, як тільки міська влада дасть добро, відразу трішки піднімуться ціни.
Якщо врахувати, що середньостатистичний киянин добирається на службу з однією пересадкою, то "незначне" подорожчання проїзду на його особистому бюджеті відображуватиметься пристойно. Чотири поїздки на день - це мінімум 8-9 гривень. Якщо помножити на 21 робочий день на місяць, сума набігає немаленька. Про яке зростання добробуту може йти мова?
За матеріалами:
ВВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас