Мінтрансзв'язку має намір підвищити вимоги до допуску на ринок таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінтрансзв'язку має намір підвищити вимоги до допуску на ринок таксі

273
Міністерство транспорту і зв'язку України пропонує ввести на вітчизняному ринку перевезень таксомоторів європейський (міжнародний) досвід регулювання шляхом підвищення вимог для допуску суб'єктів господарювання до такого виду перевезень. Як повідомили в прес-службі Міністерства транспорту і зв'язку, відомство спільно з Держкомпідприємництва розробило відповідний законопроект про внесення змін до деяких законів України відносно удосконалення системи управління транспортним процесом у зв'язку з підготовкою і проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
Одночасно проектом змін пропонується залучити до регулювання ринку перевезень таксомоторів органи місцевого самоврядування на рівні міст і районів. Мінтрансзв'язку також пропонує засоби захисту внутрішніх ринків перевезень таксомоторів у містах і районах.
Згідно з повідомленням, в той же час Мінтрансзв'язку намагається чіткіше провести межу між перевезеннями таксомоторів і перевезеннями легковими автомобілями на замовлення, а також упорядкувати роботу таких посередників ринку перевезень таксомоторів як інформаційно-диспетчерські служби.
Крім того, після детального аналізу положень нормативно-правових актів, що регулюють ринок перевезень таксомоторів у європейських країнах, Мінтрансзв'язку внесло і відповідні зміни в питання встановлення відповідальності за порушення автотранспортного законодавства і посилення відповідальності суб'єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність на ринку автомобільних перевезень.
Прийняття проекту Закону дозволить не лише усунути пропуски в автотранспортному законодавстві, але і призведе до фактичного наповнення Державного бюджету України і впорядкування ринку перевезень таксомоторів з врахуванням євроінтеграційних процесів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас