Лише шість депутатів відмовилися від "матдопомоги" на відпустку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише шість депутатів відмовилися від "матдопомоги" на відпустку

Казна та Політика
5914
Лише шість депутатів Верховної ради відмовилися від матеріальної допомоги на оздоровлення, передбаченої для нардепів при виході в планову відпустку.
Як відзначає "Дзеркало тижня", в їх числі немає ні Рината Ахметова, ні Таріела Васадзе, ні Богдана Губського, ні Костянтина Жеваго, ні Олександра Фельдмана, як немає і багатьох інших народних обранців, яких вважають найзаможнішими людьми України.
Всього, за даними високопоставленого джерела "Дзеркала тижня" в апараті Верховної ради, цього літа заяви на відпустку написали 441 депутат з 450. З різних причин цього не зробили дев'ять народних обранців: Олександр Буряк (БЮТ), Володимир Зубик (ПР), Ігор Калетник (КПУ), Григорій Ільяшов (ПР), Леся Оробець (НУ-НС), Дмитро Сандлер (ПР). Віталій Хомутинник (ПР), Микола Шершун (Блок Литвина) і Микола Янковський (ПР).
Як повідомила виданню прес-секретар Володимира Литвина Ольга Чорна, при виході у відпустку від матеріальної допомоги на оздоровлення, передбаченої законодавством, відмовилися лише шестеро. Це Василь Горбаль (ПР, губернатор Львівської області), Анатолій Гриценко (НУ-НС), спікер парламенту Володимир Литвин, Едуард Прутник (ПР), Георгій Скудар (ПР) і Арсеній Яценюк (НУ-НС).
Розмір матеріальної допомоги на оздоровлення, передбаченої при виході в планову відпустку, дорівнює зарплаті депутата за один місяць (15-18 тисяч гривень).
Нагадаємо, згідно з прийнятим в травні і оприлюдненим в ЗМІ кошторисом парламенту на 2010 рік, на статтю "депутатське оздоровлення" в бюджеті закладено 17 мільйонів 352 тисячі 665 гривень.
"Дзеркало тижня" відзначає, що ще 12 серпня зверталося з офіційним запитом в апарат Верховної ради і регламентний комітет парламенту з проханням надати дані про депутатів, які відмовилися від матдопомоги, проте відповіді досі так і не отримало.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас