Шотландська церква відмовилася вважати бога чоловіком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шотландська церква відмовилася вважати бога чоловіком

97
Єпископальна церква Шотландії розробила нову версію богослужебних текстів, де звернення до бога не вказують на його статеву приналежність.
З текстів, розроблених церковним комітетом з літургії, окрім іншого, виключено також слово "людство" (mankind), бо в англійській мові одним із значень слова "людини" (man) є "чоловік". Крім того, як один з варіантів закінчення церковної служби замість фрази "В ім'я отця і сина і святого духу" запропоновано використовувати більш нейтральне, як вважають священнослужителі, формулювання "В ім'я творця, спасителя і святителя".
Нові літургійні тексти не будуть обов'язковими, і використовуватимуться священиками залежно від їхніх особистих вподобань.
За словами керівника комітету Даррена Макферленда, приписування богу певної статі є спробою описати за допомогою мови те, що не піддається опису.
"Ми не говоримо, що бог не чоловічої статі. Бог одночасно є і жінкою", - заявив про нововведення священик.
В той же час противники нововведення вважають, що підставою для реформи було бажання дотримати політкоректність, що не відповідає духу біблейських текстів. Тим часом цитат з Біблії нововведення не торкнуться.
Про те, яку реакцію прихожан викликало нововведення, видання не повідомляє.
Число прихожан Шотландської єпископальної церкви оцінюється в 54 тисячі осіб при загальній чисельності населення країни 5 мільйонів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас