Нечищені зуби смертельно небезпечні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нечищені зуби смертельно небезпечні

341
Якщо регулярно чистити зуби і користуватися зубною ниткою, то можна врятувати собі життя.
До такого несподіваного висновку дійшли учені. Хоча те, що стан ясен безпосередньо пов'язаний зі станом серцево-судинної системи, фахівці підозрювали давно, підтвердження цим припущенням було отримане вперше, пише Утро.ru.
Експерти з Брістольського університету кажуть, що у всьому винен механізм захисту людського організму від мікробів. Коли у пацієнта кровлять ясна, мікроби проникають в кровоносну систему. У відповідь на це утворюються згустки тромобоцитів, які повинні завадити поширенню шкідливих мікробів. Проте є в цього процесу й інша сторона - тромбоцити закупорюють судини, викликаючи їх відмирання.
Керівник групи дослідників професор Ховард Дженкінсон підкреслив: "Такий механізм відмінно захищає від бактерій і забезпечує імунітет". Проте, за словами вченого, велика кількість згустків крові може призвести до виникнення наростів на судинах, їх запалення і блокуванню доступу крові до серця і мозку.
Виступаючи на осінній конференції Центрального товариства мікробіології, яка проходила в Ноттінгемі, професор відзначив, що єдиним порятунком від подібних ризиків може бути регулярний догляд за порожниною рота.
Звичайно, висновки професора не були голослівними. Команда експертів під його керівництвом використовувала модель кровотоку, розроблену в Королівському коледжі хірургів Ірландії. Вона повністю імітує людський організм. Шкідливі бактерії були поміщені в цей штучний кровотік.
Стрептококи, за якими спостерігали учені, живуть на зубах будь-якої людини. Саме вони винні в захворюваннях ясен і утворенні зубного нальоту.
Раніше вчені з Університетського коледжу Лондона підтверджували висновок своїх колег про те, що люди, які рідко чистять зуби, частіше страждають від сердечних захворювань, ніж ті, хто ревно стежить за гігієною порожнини рота.
За матеріалами:
Утро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас