До п'ятірки країн, найпривабливіших для зарубіжних інвестицій, увійшла Росія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До п'ятірки країн, найпривабливіших для зарубіжних інвестицій, увійшла Росія

403
Росія увійшла до п'ятірки найпривабливіших для прямих іноземних інвестицій країн, за версією дослідження UNCTAD. Попереду Китай, Індія, Бразилія і США.
Дослідження, проведене цього року експертами Конференції ООН з торгівлі і розвитку (UNCTAD) на основі опитування 236 транснаціональних корпорацій і 116 інвестиційних агентств, показує підвищення інвестиційного оптимізму, передає "Фінмаркет".
За оцінками UNCTAD, обсяг прямих іноземних інвестицій в 2010 році складе 1,2 трлн доларів, в 2011 році вони можуть збільшитися до 1,3-1,5 трлн доларів, а в 2012 році - до 1,6-2 трлн доларів. Найактивніше інвестори збираються інвестувати у тому числі і в Росію, яка увійшла до п'ятірки найпривабливіших для інвестицій країн у вказані роки.
Ранжирування пріоритетних для прямих іноземних інвестицій країн показує деякі зміни в порівнянні з торішнім дослідженням UNCTAD. Найкращу динаміку щодо припливу прямих іноземних інвестицій продемонструє Китай. Потім ідуть Індія, Бразилія, Сполучені Штати і Росія. Як сказано в дослідженні, вперше чотири основні ринки, що розвиваються, - Китай, Індія, Бразилія і Росія (БРІК) - увійшли до п'ятірки пріоритетних приймаючих країн для прямих іноземних інвестицій.
Торік Росія зайняла п'яте місце в Європі за привабливістю для прямих іноземних інвестицій в дослідженні, проведеному компанією Ernst & Young. У глобальному рейтингу привабливості на найближчі три роки інвестори ставлять РФ на 7-е місце. Лідерство поки за Китаєм і Індією. По частині найбільшого вкладу в світову економіку в найближчі три роки російські позиції дещо скромніші. За оцінками UNCTAD, тут Росія лише на 9-му місці з 20 можливих. Лідирують по частині вкладу в світову економіку такі країни, як США, Китай, Німеччина, Великобританія, Франція, Індія, Канада і Іспанія.
В порівнянні з 2009 роком, пише сайт "Ведомостей", коли близько 47% респондентів висловили песимістичні погляди стосовно глобального бізнес-середовища в 2010 році, нинішнє дослідження показує, що все не так погано. Тепер число песимістів знизилося до 36%. Тих, хто поділяє оптимістичні настрої щодо збільшення обсягу прямих іноземних інвестицій цього року, виявилося 13%. Стосовно 2011 і 2012 років оптимістично налаштовані 47 і 62% інвесторів і лише 7 і 4% респондентів висловили песимістичні оцінки.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас