Працювати у виборчкомах запросять безробітних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працювати у виборчкомах запросять безробітних

Казна та Політика
201
Харків починає повільну підготовку до місцевих виборів. Списки виборців будуть з тими ж помилками, що і на президентській гонці в лютому 2010 року, а на дільницях працюватимуть... безробітні.
До офіційного старту виборчого процесу залишилися всього 3 дні. Головні політичні опоненти в Харкові Партія Регіонів і В "Батьківщина" - вже у всеозброєнні. Регіонали зібралися делегувати в обласний сесійний зал всіх глав райдержадміністрацій по мажоритарній системі. У обласному осередку "Батьківщини" вже навіть склали списки претендентів на висуванців у віддалені села.
Дільничні комісії вперше зберуться лише після 11 вересня. Поки ж харківське представництво Держреєстру дістає старі списки і розархівовує. За словами голови обласний ТВК Миколи Селезньова, голосувати за мера Харкова і міст обласного підпорядкування, депутатів всіх рівнів, голів сільрад будемо за "президентськими" списках, які в другому турі в лютому 2010 року. Вони не ідеальні, але найповніші. "Їх повинні передати в органи ведення реєстру виборців. Але поки я не можу сказати, що ця робота ведеться як слід", - говорить Селезньов. І радить виборцям по-старому перевірити себе перед днем виборів, причому двічі - в місцевому відділенні держреєстру, і безпосередньо у себе на дільниці.
Працювати на виборах будуть, як в 2006 році, понад 30 тисяч осіб (на дільницях і в територіальних виборчих комісіях). Розцінки на роботи будуть вже 2010 року. За словами голови обласного Комітету виборців України Михайла Камчатного, за добу членам дільничних комісій заплатять, як на президентських виборах, по 150 грн. за добу. Заробити аналогічні суми не вийде: по-перше, замість місяця люди працюватимуть 2 тижні. По-друге, усидіти на двох стільцях не вийде. "Раніше цей місяць був оплачуваний, а зараз люди повинні будуть йти у відпустку за свій рахунок. Навряд чи хтось погодиться. Тому братимуть тих, хто стоїть на обліку в центрі зайнятості", - говорить Камчатний.
Фінансова сторона для тих, хто таки наважився йти на вибори, залишиться на колишньому рівні. Битися за мандат депутата в міськраді зможе не кожен. За підрахунками експертів, кандидату в депутати міськради доведеться витратити від 20 до 100 тисяч доларів. Це витрати на агітацію в полі, телебачення, послуги технологів. Сума залежить від популярності і від того, наскільки сильний суперник в окрузі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас