Слідом за зерном Росія обмежить експорт соняшнику і соняшникової олії? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слідом за зерном Росія обмежить експорт соняшнику і соняшникової олії?

Аграрний ринок
231
За даними ІА "АПК-Інформ", деякі крупні учасники російського ринку олійних звернулися до влади з проханням ввести тимчасову заборону на експорт з країни насіння соняшнику і соняшникової олії.
Експерти агентства відзначають, що в даний час на ринку соняшнику і продуктів переробки в Росії встановилися дуже високі ціни. При цьому аграрії продовжують стримувати продажі. За попередніми підрахунками операторів ринку, через скорочення валового збору олійного насіння переробники в поточному сезоні можуть лише на 60% забезпечити свої потреби в сировині.
На думку представників заводів, введення заборони на експорт соняшнику і продуктів переробки дозволить за рахунок зменшення попиту трейдерів понизити ціну на дану продукцію.
Згідно з прогнозом аналітиків агентства, урожай соняшнику в Росії в поточному сезоні складе лише 5,6 млн. тонн в першій вазі, або 5,2 млн. тонн у вазі після доопрацювання, що на 20% поступається показнику 2009/10 МР. Експерти ІА "АПК-Інформ" також прогнозують істотне скорочення виробництва соняшникової олії - до 2 млн. тонн.
Нагадаємо, що в даний час в Росії діє експортне мито на насіння соняшнику в розмірі 20%, але не менше 30 євро/т.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас