Міллер: "Газпром" не має наміру відмовлятися від будівництва "Південного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: "Газпром" не має наміру відмовлятися від будівництва "Південного потоку"

Енергетика
120
ВАТ "Газпром" (РФ) не має наміру відмовлятися від будівництва газопроводу "Південний потік", заявив українським журналістам глава правління компанії Олексій Міллер.
"Можу сказати, що нові газотранспортні проекти затребувані. Ринок і потужності "Південного потоку" потрібні для європейського ринку, і ми реалізовуватимемо цей проект", - сказав він.
О.Міллер додав, що нові газотранспортні проекти, що реалізуються "Газпромом", вже забезпечені контрактними зобов'язаннями.
При цьому він підкреслив: потреба європейського ринку в російському газі зростає і зростатиме.
Україна раніше заявляла про підготовлені проекти модернізації і добудови своєї газотранспортної системи (ГТС) як менш витратних і ефективніших, ніж будівництво газопроводу "Південний потік".
Прем'єр-міністр Микола Азаров відзначав важливість повного завантаження української ГТС. За його словами, Україна готова зробити низку серйозних пропозицій, цікавих як для Росії, так і для Європейського Союзу.
У свою чергу, міністр палива і енергетики Юрій Бойко підкреслював, що українська сторона зацікавлена в повному завантаженні ГТС і її модернізації, яка дозволить прокачувати ще більші об'єми газу, ніж ті що існують.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас