Рада дозволила Київраді створювати і ліквідовувати райради в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада дозволила Київраді створювати і ліквідовувати райради в Києві

185
Верховна Рада надала Київській міській раді право на створення (нестворення) районних рад в Києві. За ухвалення відповідного законопроекту №7069-2 в цілому проголосували 245 депутатів при мінімально необхідних 226.
Згідно з текстом документа, райради можуть бути створені за рішенням територіальної громади Києва, прийнятим шляхом проведення місцевого референдуму, або за рішенням Київради.
Рішення громади Києва або Київради стосовно створення (нестворення) райрад мають бути прийняті до проведення чергових виборів (найближчі чергові вибори призначені на 31 жовтня).
В разі створення райради в Києві на посаду голови райадміністрації Президентом призначається особа, вибрана головою створеної райради.
В разі нестворення райрад, голова райадміністрації призначається і звільняється з посади Президентом відповідно до Конституції.
Як повідомлялося, Київміськрада на сесії 25 серпня вирішила звернутися до парламенту з проханням надати йому право ліквідовувати райради в Києві.
10 липня Рада прийняла нову редакцію закону про місцеві вибори, встановивши, що 31 жовтня пройдуть чергові вибори всіх місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, окрім мера Києва, Київміськради і Тернопільської обласної ради.
Таким чином в Києві мають відбутися лише вибори районних рад.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас