Міністри фінансів країн ЄС схвалили заходи по контролю над державним бюджетом на рівні союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри фінансів країн ЄС схвалили заходи по контролю над державним бюджетом на рівні союзу

142
На зустрічі міністрів фінансів країн Європейського союзу, що проходить сьогодні, були схвалені заходи по посилюванню контролю за державними бюджетами членів валютного союзу. Відтепер проекти державних кошторисів прямуватимуть на розгляд Європейської комісії і інших європейських урядів. Система почне діяти у 2011 р., повідомляється в опублікованому сьогодні прес-релізі ЄК, повідомляє РБК.
Дана ініціатива отримала назву "Європейський семестр". Як очікують законодавці Старого Світу, вона дозволить поліпшити координацію між економічними політиками 27 членів об'єднання і виявляти їх слабкі сторони, оскільки допоможе регуляторам відстежувати їх в синхронному зрізі 6 місяців в році. Так, кожен новий цикл починатиметься в березні. Саме тоді міністри фінансів європейських країн, грунтуючись на доповіді Єврокомісії, вказуватимуть на основні економічні бар'єри і даватимуть рекомендації щодо економічної стратегії. Уряди країн-членів ЄС повинні будуть прийняти до уваги дану інформацію і протягом наступного місяця - квітня - переглянути свої середньострокові бюджетні установки. За цей же період їм належить скласти національні проекти реформ, що зачіпають області працевлаштування і соціальної інтеграції. У червні і липні ЄК і раду міністрів фінансів повинні будуть представити оновлені рекомендації, на які спиратимуться законодавці, приймаючи остаточний варіант національного державного бюджету наступного року.
Нагадаємо, раніше глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу не раз виражав рішучість прискорити реалізацію механізму корекції надмірних бюджетних дефіцитів шляхом введення санкцій проти держав європейського блоку, які порушують бюджетні вимоги, встановлені Пактом стабільності і зростання. На тій же позиції коштують німецькі законодавці, які наполягали, що поправка до конституції Німеччини, що встановлює обмеження на обсяг державних запозичень, має бути введена на загальноєвропейському рівні, що надасть "приємну дисциплінуючу дію". Уряд Німеччини також вимагав швидкого ухвалення санкцій по відношенню до країн регіону, неприйнятний бюджетний дефіцит яких нестримно зростає.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас