Рада відмовилася ввести мораторій на підвищення тарифів і цін на житлокомпослуги, продукти харчування та громадський транспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відмовилася ввести мораторій на підвищення тарифів і цін на житлокомпослуги, продукти харчування та громадський транспорт

Казна та Політика
504
Верховна Рада відмовилася ввести мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, спожиті в побуті природний газ і електроенергію, продукти харчування, товари першої необхідності, а також послуги громадського транспорту (крім таксі).
За прийняття в першому читанні законопроекту №6477 проголосували 200 депутатів при мінімально необхідних 226.
Проектом закону передбачено ввести такий мораторій на період фінансової кризи, але не менш ніж до 1 січня 2012 року.
Крім того, депутати відмовилися підтримати в першому читанні законопроект №6712, яким передбачалося ввести мораторій на підвищення цін на природний газ для населення на період фінансової кризи.
Також Рада не прийняла в першому читанні законопроект №6712-1 про введення мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги й споживані в побуті газ та електроенергію.
Парламент також не прийняв у першому читанні законопроект №7092, яким пропонувалося ввести заборону на підвищення цін і тарифів на послуги ЖКГ, природний газ та електроенергію, спожиту населенням.
Як повідомлялось, вранці у вівторок близько 2,5 тисяч прихильників Блоку Юлії Тимошенко та партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" почали пікет біля Ради з вимогою першочергового розгляду мораторію на підвищення вартості житлово-комунальних послуг з 14 вересня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас