Черновецький повстав проти команди Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький повстав проти команди Януковича

Казна та Політика
4653
Нова влада взялася за активи сім'ї Леоніда Черновецького і за його соратників. Печерський районний суд за поданням Генпрокуратури виніс низку постанов про обшуки в квартирах керівництва і співробітників Київради, а також чиновників КМДА, повідомляє видання "Сегодня"
Під "роздачу", як можна зрозуміти з текстів постанов, розміщених на сайті суду, попали секретар Київради Олесь Довгий (він прописаний у Михайлівському провулку, 7, де дали санкції на обшук), начальник главку власності Анатолій Чуб, його заступник Юрій Стретович, а також декілька чиновників з главку комунальної власності і підлеглі Довгого, пов'язані з приватизаційними і земельними питаннями.
Зараз в кулуарах ВР, Київради, АП і в Кабміні обговорюють різні версії розвитку подій. Всі вони зводяться до одного - Леонід Черновецький, якого вже було почали списувати з рахунків, несподівано вирішив почати опір новій команді, яка під патронатом президента прийшла до управління в місті.
Начебто коли "регіонали" домовлялися з Черновецьким про те, що той самоусувається, вони вирішили полюбовно: мерові залишається значна частина його власності, але життєво важливі підприємства, які забрала в міста рідня Леоніда Михайловича, потрібно повернути ("Київгаз", "Київмлин", "Київміськбуд", "Київводоканал" та інше). Проте команда Черновецького вирішила все переграти, і на одній з останніх сесій Київради "Київміськбуд" спробували передати структурі, яку пов'язують із зятем Леоніда Черновецького, В'ячеславом Супруненком ("Новий Регіон"). Йде опір і щодо інших компаній.
Знову ж таки, всупереч домовленостям, половина фракції Черновецького (пов'язана з Супруненком і з Олесем Довгим) не голосувала за звернення до парламенту про ліквідацію райрад в Києві. Одночасно люди Черновецького почали активну передвиборну кампанію в районах. Хоча він взагалі не повинен був брати участі у виборах.
В міськраді в Черновецького була стабільна більшість і "регіонали" розраховували, що ця більшість працюватиме на команду на чолі з Олександром Поповим. Проте цього не сталося.
Нарешті, головне. Як сказали відразу декілька джерел в середовищі столичних політиків, Черновецький, ображений на нову владу за те, що не оцінила його заслуги в президентській кампанії, і зрозумівши, що рано чи пізно, але основні активи у нього таки відберуть, вирішив співробітничати зі своїм колись злим ворогом - Юлією Тимошенко. Вони начебто домовилися про те, що Черновецький кладе заяву про відставку. Це стане приводом для призначення дострокових виборів мера, на які і висуне свою кандидатуру Юлія Тимошенко. Про цю домовленість стало відомо на Банковій, і мера вирішили дуже жорстко "попустити". Звідси - і вал гучних кримінальних справ, який може не обмежитися начальниками главків.
Стосунки між Черновецьким і "регіоналами" зараз подібні до натягнутої струни. Але Банкова поки не хоче прибирати мера - мають намір лише залякати. Проте, на випадок, якщо Черновецький остаточно вийде з-під контролю, обговорюється варіант введення прямого президентського правління. "Діяльність команди Черновецького небезпечна для міста. Велика частина активів міста - в руках однієї сім'ї. Ця команда фактично повністю контролює Київ в своїх власних комерційних інтересах. Допустити подібне в столиці ми не можемо. А тому, якщо мер не одумається, пряме президентське правління в місті - єдиний спосіб зупинити беззаконня", - сказало джерело в уряді.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас