Британські банки "пограбували" власників кредитних карт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські банки "пограбували" власників кредитних карт

Фінтех і Картки
1695
Британські роздрібні банки поставили деякі власники кредитних карт в умови "страшної убогості", перерахувавши гроші з їх основних рахунків на погашення кредитних заборгованостей без відома клієнтів, передає ВВС із посиланням на Британське бюро консультативної допомоги населенню (Citizens Advice).
У Великобританії банки мають право переказувати гроші клієнта з рахунку на рахунок, повідомляючи про цей постфактум. Часто подібна практика використовується для погашення овердрафту. За даними Citizens Advice, останнім часом кількість запитів про подібні операції зросла на 80%.
Подібна практика не є незаконною і буває корисна тримачам карт при погашенні боргів. Проте багато хто в результаті таких дій виявився в сумній фінансовій ситуації. Так, житель Лондона Джон Гейтс, який мав заборгованість в 4 тис. фунтів, зіткнувся з тим, що його банк провів чотири подібні операції, не залишивши клієнту майже нічого на інші витрати. "Тепер мій бюджет - 3 фунти стерлінгів на день. У мене немає грошей навіть на їжу, не кажучи вже про все інше", - нарікає Гейтс.
Управління фінансових послуг Великобританії в даний час займається розробкою нових правил здійснення такої банківської практики. Зокрема, воно рекомендує не знімати гроші, що надійшли як страхові виплати або податкові компенсації.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас