В Колумбії знайшли найменшу людину в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Колумбії знайшли найменшу людину в світі

87
Книга рекордів Гіннеса офіційно визнала найменшою людиною в світі жителя Колумбії Едуарда Ніно Ернандеса, його зріст становить 70 сантиметрів, а вага - 10 кілограмів, повідомляє ресурс NEWSru.com.
За словами матері 24-річного Едуарда, він перестав рости, коли йому були два роки. З народження він підріс всього 40 сантиметрів. При цьому сам рекордсмен стверджує, що задоволений своїм тілом: "Я щасливий, тому що унікальний". Ернандес заробляє виконанням танців і навіть знімається в кіно: в даний час він грає роль наркоторговця в одній кримінальній картині.
Раніше Книга рекордів Гіннеса визнала найменшою людиною в світі китайця Хе Пінпіна. Його зріст становив 74,61 сантиметра. За однією з версій, він страждав карликовістю - хворобою, що зазвичай викликається поразкою залоз внутрішньої секреції і що характеризується ненормально низьким зростом: в середньому, для чоловіків менше 130 сантиметрів, для жінок менше 120 сантиметрів. За іншою версією - низький зріст китайця був викликаний специфічною мутацією в генах. 15 березня Хе Пінпін помер в Італії.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас