Влада Києва розраховує звільнити центр міста від маршрутних таксі протягом півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Києва розраховує звільнити центр міста від маршрутних таксі протягом півроку

Казна та Політика
377
Київська міська державна адміністрація (КМДА) розраховує звільнити центр міста від маршрутних таксі впродовж півроку.
"Ми бачимо досить давно відповідальність за ситуацію, що склалася в центрі міста. Ми бачимо ті затори, пробки, ту кількість маршрутних таксі, яка заважає проїзду транспорту. Ми думаємо, що кількість маршрутів у центрі міста перевищує належну", - сказав начальник головного управління транспорту КМДА Олексій Бархатов журналістам.
В той же час, за його словами, маршрути на центральних вулицях міста зможе обслуговувати не лише комунальне підприємство "Київпастранс".
"Приватні перевізники можуть брати участь у конкурсах на маршрути, лише ці перевезення повинні здійснюватися новими комфортабельними автобусами. Якщо вони захочуть, то братимуть участь так само, як і "Київпастранс", - сказав Бархатов.
Він також додав, що деякі поточні напрями, на яких працюють маршрутні таксі, "об'єднуватимуться і укрупнюватимуться".
"У нас є близько 51 приватного перевізника, тому вони дублюють маршрути в тій або іншій частині. Ми об'єднуватимемо, укрупнюватимемо деякі маршрути", - сказав начальник головного управління транспорту КМДА.
За його оцінками, зміни виду транспорту не позначаться на інтервалах між автобусами, оскільки конкурсні вимоги включатимуть кількість транспортних засобів і частоту їх руху.
Бархатов не зміг точно спрогнозувати час звільнення центру Києва від маршрутних таксі, але відзначив, що зміни можуть статися протягом шести місяців.
"Це не буде прямо зараз. Але я думаю, що протягом, напевно, півроку це все-таки станеться", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас