Кошмак: "Київський метрополітен" ще не розрахував тарифи на проїзний квиток на жовтень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кошмак: "Київський метрополітен" ще не розрахував тарифи на проїзний квиток на жовтень

393
КП "Київський метрополітен" ще не розрахувало тарифи на проїзний квиток на жовтень. Про це повідомив фінансовий директор КП "Київський метрополітен" Юрій Кошмак. "Доживемо до жовтня - побачимо, тариф проїзного квиток на жовтень залежатиме від того, скільки "Київський метрополітен" заплатить за опалення", - заявив Ю.Кошмак.
Нагадаємо, Київрада прийняла постанову, згідно з якою одноразова поїздка в КП "Київський метрополітен" коштує 2 грн. з сьогоднішнього дня.
Одноразова поїздка за контактними проїзними картками також коштуватиме 2 грн.
Як стверджує начальник ГУ транспорту КМДА Олексій Бархатов, на сьогодні встановлені тарифи на проїзд в київському метро не можуть компенсувати всіх витрат, оскільки згідно з підрахунками, ще в 2008 р. собівартість одноразової поїздки в київському метро коштувала 2,42 грн.
За словами О.Бархатова, підвищення тарифу на проїзд в метро було пов'язане з тим, що київський бюджет не може компенсувати метрополітену проїзд пасажирів пільгових категорій. За його словами, на 2010 р. дотації з київського бюджету для метро складають 74 млн грн. при потребах - 210-215 млн грн.
Ю.Кошмак заявив, що до кінця року тариф в метро підвищуватися не буде. "Наступного року ці тарифи швидше за все будуть переглянуті у бік підвищення", - відзначив Ю.Кошмак.
Нагадаємо, тарифи на проїзд в КП "Київський метрополітен" підвищилися сьогодні до 2 грн. з 1,7 грн. після публікації відповідного рішення в спецвипуску газети "Хрещатик".
Що стосується вартості проїзду в маршрутних таксі м. Києва, О.Бархатов відзначив, що КП "Київпастранс" не планує підвищувати тарифи на проїзд.
"На сьогодні "Київпастранс" не планує підвищувати тарифи на проїзд. Приватні перевізники мусирують питання про підвищення своїх тарифів до 4 грн. Поки це економічно не обґрунтовані тарифи", - заявив О.Бархатов. "Ми розглядатимемо окремо кожен маршрут приватних перевізників. Якщо вони вийдуть на економічно обґрунтований тариф, то підвищення на проїзд в маршрутних таксі, можливо, відбудеться", - додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас