Зурабов заявляє, що в найближчі місяць-півтора Україна і Росія інтенсифікують переговори про перегляд ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зурабов заявляє, що в найближчі місяць-півтора Україна і Росія інтенсифікують переговори про перегляд ціни на газ

Енергетика
178
Надзвичайний і Повноважний Посол Росії в Україні Михайло Зурабов заявляє, що в найближчі місяць-півтора Україна і Росія інтенсифікують переговори про перегляд ціни на газ. Про це він повідомив в інтерв'ю журналістам.
За словами М.Зурабова, зараз передчасно говорити про остаточну конфігурацію ціни на російський газ для України.
Посол Росії в Україні сказав, що переговори з цього питання ведуться, нагадавши, що останній раунд таких переговорів проводили співробітники Міністерства палива і енергетики України і компанії "Газпрому". М.Зурабов відзначив, що в результаті цих переговорів були сформульовані пропозиції, які, на думку Росії, могли б значно змінити порядок ціни на газ для України. М.Зурабов відзначив, що в найближчі місяць-півтора переговори з цього питання будуть продовжені "на найвищому рівні".
Посол нагадав, що 26 жовтня в Києві відбудеться сьоме засідання Українсько-російської міждержавної комісії з економічного співробітництва під керівництвом прем'єр-міністрів двох країн, на якому питання ціни на газ також обговорюватиметься.
М.Зурабов не виключив, що представники двох країн також порушать цю тему і цього місяця.
Як повідомлялося, 21 квітня в Харкові президенти України і РФ Віктор Янукович і Дмитро Медвєдєв підписали угоду щодо перебування Чорноморського флоту на території України, якою передбачено базування російської військової бази в Севастополі до 2042 року. У обмін на цю угоду Україна добилася зниження ціни на російський газ на 30%, але не більше ніж на 100 дол. за тисячу кубометрів.
25 серпня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна наполягає на перегляді газових контрактів з Росією і має намір переконати російську сторону в необхідності це зробити. Глава уряду відзначив, що, в першу чергу, в контрактах необхідно переглянути формулу формування ціни на газ, що купується Україною в Росії.
У свою чергу, глава російського уряду Володимир Путін вважає, що Україна отримала достатню знижку на газ після підписання харківської угоди.
В інтерв'ю російській газеті "Комсомольська правда" від 31 серпня він сказав: "Ми продаємо газ Україні за європейською ціною. А зараз ще зробили знижку - від європейської формули скинули 100 дол. Ну куди ще? І так достатньо".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас