"Газ України": Підприємства ТКЕ мусять погасити заборгованість за газ до кінця вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газ України": Підприємства ТКЕ мусять погасити заборгованість за газ до кінця вересня

Енергетика
127
Підприємства комунальної теплоенергетики (ТКЕ) повинні сплатити ДК "Газ України" всю суму заборгованості за спожитий протягом 2008-2010 рр. природний газ до кінця вересня цього року. Як повідомили в прес-службі ДК "Газ України", така вимога була висунута на виробничій нараді за участю керівників місцевих органів влади (представників облдержадміністрацій і органів місцевого самоврядування) і теплопостачальних підприємств під головуванням першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Володимира Триколича і директора ДК "Газ України" Едуарда Швидкого, що відбувся 3 вересня ц.р. у центральному офісі ДК "Газ України".
В ДК "Газ України" відзначають, що станом на 1 вересня 2010 року заборгованість теплопостачальних підприємств (разом з АЕК "Київенерго") за спожитий в 2008-2010 рр. природний газ становить 6,64 млрд. грн.
Впродовж цього періоду найбільші борги накопичили підприємства ТКЕ Дніпропетровської (827 млн. грн.), Донецької (777 млн. грн.), Харківської (742 млн. грн.) Луганської (382 млн. грн.), Запорізької (240 млн. грн.), Одеської (225 млн. грн.), Житомирської (126 млн. грн.), Львівської (117 млн. грн.), Київської (113 млн. грн.), Рівненської (100 млн. грн.) областей, а також АР Крим (140 млн. грн.).
Столична енергокомпанія АЕК "Київенерго" заборгувала ДК "Газ України" за 2008-2010 рр. понад 1,9 млрд. грн. На нараді повідомили, що Київська міська державна адміністрація повинна найближчим часом розрахуватися з АЕК "Київенерго", а та, у свою чергу, - з ДК "Газ України".
На нараді було відмічено, що побутові споживачі в цілому сумлінно оплачують вартість комунальних послуг, в т.ч. спожитої теплової енергії. Рівень оплати населенням спожитої теплової енергії становить 92-96%, проте грошові кошти не надходять на рахунки ДК "Газ України" в повному обсязі. Керівництво ДК "Газ України" попередило, що за наявності заборгованості за природний газ в тепловиробників компанія не укладатиме з боржниками договору на постачання природного газу в новому опалювальному сезоні 2010-2011 рр. і не виділятиме їм планові обсяги природного газу.
Крім того, представники компанії у котрий раз підкреслили, що через значну заборгованість підприємств ТКЕ за газ НАК "Нафтогаз України" змушена залучати значні кредитні ресурси для своєчасних розрахунків за імпортований природний газ (до 7 числа наступного за розрахунковим місяця).
Під час обговорення питання формування тарифів деякі керівники місцевих органів влади і підприємств ТКЕ звернули увагу на необхідність проведення активнішої державної політики у сфері забезпечення формування економічно обґрунтованих тарифів на виробництво теплової енергії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас