Генпрокуратура: Київ продав свої частки в "Київводоканалі" і "Київгазі" ФК "Новий регіон" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура: Київ продав свої частки в "Київводоканалі" і "Київгазі" ФК "Новий регіон"

610
Київ продав пакети акцій ВАТ "Київводоканал" і ВАТ "Київгаз", що належать територіальній громаді, повідомила Генпрокуратура в позовній заяві до Печерського районного суду Києва від 2 вересня, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
"В період з грудня 2009 - березня 2010 року службові особи Головного управління комунальної власності (ГУКС) Києва, виконавчого органу КМДА, за сприяння посадових осіб Української універсальної товарної біржі, перевищуючи службові повноваження і діючи навмисно на користь третіх осіб - ТОВ "ФК "Новий регіон", незаконно реалізували пакети акцій ВАТ "Київводоканал" і ВАТ "Київгаз" вказаної компанії", - йдеться в постанові суду із посиланням на матеріали позову.
За оцінками Генпрокуратури, бюджету міста завдано збитку 16,365 млн грн.
У зв'язку з вказаною інформацією Генпрокуратура порушила кримінальну справу (№49-3016 від 30 серпня 2010 року) за фактом службової халатності з боку посадових осіб Київради, а також за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами Головного управління комунальної власності КМДА.
Генпрокуратура також запросила в суді дозвіл провести обшук за місцем реєстрації заступника Київського міського голови - секретаря Київської міськради Олеся Довгого за адресою Михайлівський пров., 7, кв. 4, в Києві.
Суд постановою задовольнив запит Генпрокуратури. Постанова оскарженню не підлягає.
Крім того, Печерський суд 2 вересня задовольнив запити Генпрокуратури на обшук квартир директорів ТОВ "ФК "Новий регіон", ТОВ "Терміналу-реєстру" (реєстратор) і Української універсальної товарної біржі, на якій проходили операції з купівлі пакетів акцій, а 3 вересня задовольнив запит Генпрокуратури на обшук в офісі ФК "Новий регіон".
Як повідомлялося, на минулому тижні стало відомо, що за такою ж схемою тому ж покупцю в липні 2009 року Київ продав 80% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Київміськбуд".
Держкомісія з цінних паперів і фондового ринку України припинила з 6 серпня 2010 року на шість місяців внесення змін до реєстрів власників і в систему депозитарного обліку цінних паперів, випущених АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд", ВАТ "Акціонерна компанія "Київводоканал", ВАТ "Київгаз" і ВАТ "Київхімволокно" (всі - Київ).
Призупинення обігу акцій здійснене згідно з розпорядженням Генеральної прокуратури від 5 серпня 2010 року.
Перший заступник глави КМДА Олександр Попов заявив, що з 2008 року структура активів, що належать київській громаді, не зазнала жодних змін. "Всі пакети акцій, які були півтора-два роки тому в міста Києва, вони у нас залишаються точно так, як і (пакет) "Київміськбуду", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас