Точка зору: Євросоюзу необхідно прийняти регламент державного дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Євросоюзу необхідно прийняти регламент державного дефолту

358
Євросоюзу необхідно прийняти регламент державного дефолту, вважає головний економіст Deutsche Bank Томас Майер. "До цього змусить чергова криза. Це означає, що банкам і всім іншим кредиторам країни-банкрута доведеться відмовитися від частини своїх вимог", - підкреслив Т.Майер, передає РБК daily із посиланням на Handelsblatt.
"В серпні знову зросли ризикові премії для держоблігацій Іспанії, Португалії та Ірландії. Ринок капіталу знову потребує підтримки з боку Європейського центробанку (ЄЦБ)... Нам треба готуватися до спекотної осені. В Іспанії прем'єр-міністру Хосе Сапатеро треба відстояти в парламенті новий пакет заходів економії. Велика небезпека, що зробити це йому не вдасться. Практично немає переміщень в консолідації бюджету в Португалії. Після перших успіхів пригальмувала Ірландія. Не виключена вірогідність того, що якійсь з цих трьох країн буде потрібна підтримка з фонду допомоги ЄС, причому вже в поточному році", - дав прогноз головний економіст Deutsche Bank.
На його думку, в разі держдефолту однієї з європейських країн за відсутності відповідного регламенту, є три сценарії розвитку ситуації і всі вони погані. "Перший варіант: Євросоюз ніяк не реагує, залишаючи цю країну наодинці. В результаті її держоблігації знецінюються, і вся зона євро занурюється у тяжку фінансову кризу, яку можна порівняти з наслідками краху Lehman Brothers. Другий варіант: зона євро переймає на себе борги держави-банкрута. Тоді ми остаточно перетворюємося на трансферний союз, що повністю суперечить Маастрихтським угодам. Третій варіант: ЄЦБ скуповує держоблігації банкрута, внаслідок чого валютний союз потрапляє в дуже небезпечну для себе ситуацію", - резюмував банкір.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас